Downloads

Struunpad Koekangerveld

Natuur en landschap zijn om van te genieten! Lekker struinen door een prachtig natuurgebied over onverharde paden…

Aanleg en onderhoud van landschapselementen is bijzonder belangrijk. De betrokken vrijwilligers hebben hier veel werkzaamheden voor verricht en zijn nog altijd bezig om van het struunpad een belevenis met een educatief en speels karakter te maken. Uiteindelijk is het natuurlijk de bedoeling dat zo veel mogelijk mensen kunnen genieten van de unieke omgeving van het terrein. De route bestaat uit verschillende, wandelpaden, en voorzien wat dat betreft in een behoefte, maar het kan natuurlijk altijd meer en beter………

De paden zijn gelegen ten oosten van het dorp Koekangerveld. Het terrein is uitgebreid verkend en de mogelijkheden in kaart gebracht. Vervolgens is met de gemeente De Wolden en Staatsbosbeheer overleg gevoerd en is door de medewerking van deze eigenaren een plan opgesteld. In mei 2011 zijn de markeringen aangebracht:                          Het “Struunpad Koekangerveld” is gereed om door u ontdekt te worden!

De route

Het Struunpad begint nabij het dorpshuis aan de Ruinerweg in Koekangerveld. Via een duidelijk gemarkeerde route, maakt u onderweg kennis met onder andere een weersteen, een analemmatische zonnewijzer en diverse aangelegde poelen. Langs de route zijn informatiepanelen geplaatst met uitleg over de geplaatse objecten en de natuur die u aantreft. Een bijzonderheid is dat veel panelen voorzien zijn van zgn. QR-codes. U kunt met uw smartphone deze code scannen, en wordt dan automatisch doorgelinkt naar een webpagina met aanvullende informatie met betrekking tot het onderwerp. De route is ruimschoots voorzien van bankjes zodat u optimaal kunt genieten van uw wandeling. “Struunpad Koekangerveld” biedt u de mogelijkheid om de natuur van heel dichtbij te beleven!